De vertaling van onze missie in een in één zin samengevatte doelstelling is:
Het creëren van de mogelijkheid dat iedere patiënt met kanker de meest effectieve en minst schadelijke behandeling van kanker krijgt“.

Deze doelstelling is te meer belangrijk omdat in Nederland 1 op de 3 mensen kanker krijgt. Jaarlijks sterven er nog steeds ruim 40.000 patiënten aan kanker en komen er 90.000 nieuwe patiënten met kanker bij. De behandeling van kanker vindt op dit moment plaats op basis van de behandeling die voor die categorie kanker (bijvoorbeeld borstkanker) de grootste kans van slagen heeft. Dat betekent helaas nog steeds dat patiënten worden blootgesteld aan medicaties die niet altijd helpen maar wel bijwerkingen hebben. Dat kan en moet anders!

Het kankerfonds ‘Barcode for Life‘ zet zich als ‘goed doel’ in voor deze persoonlijke en doelgerichte behandeling van kanker en helpt om medisch onderzoek naar deze individuele behandeling van kanker te realiseren. Barcode for Life werft fondsen zodat het onderzoek naar de individuele behandeling van kanker verder kan. Door dit onderzoek naar de behandeling van kanker wordt het in de nabije toekomst mogelijk om per individuele patiënt met kanker te bepalen welke medicatie en of behandelmethode van de kanker de meeste kans van slagen heeft. Elke patiënt met kanker krijgt een behandelplan ‘op maat’ en hoeft niet meer blootgesteld te worden aan mogelijk onnodige bijwerkingen van een algemene behandeling.

Barcode for Live