Stichting Madalief

Vorige maand hebben wij een cheque kunnen overhandigen ter waarde van Euro 5.000,00 aan Stichting Madalief. Het geld zal o.a. worden gebruikt voor de schoolkantines.

Veel kinderen kwamen zonder gegeten te hebben op school. Deze kinderen vielen vaak in de loop van de ochtend in slaap omdat ze gewoonweg te erg honger hebben om op te letten. Maar het feit dat ze er waren, dat hun ouders ze naar school stuurden, is zo belangrijk!

En dat is de reden dat Madalief heeft besloten hier wat aan te gaan doen. Sinds april 2012 ontbijten elke schooldag de jongste 50 kinderen van de basisschool in de kantine. Zodoende kunnen zij beter opletten op school en hebben zij in elk geval een gezonde maaltijd per dag. Ook worden er schriftjes en pennen aangeschaft. De kosten hiervoor zijn ongeveer 50 euro per week en daarvoor kunnen zij 50 kinderen van een dagelijkse maaltijd en het nodige lesmateriaal voorzien.

De stichting Madalief (voorheen Fazazoma) is geboren uit liefde voor de kinderen van Madagaskar.
Madalief is een non-profit organisatie met als doel om de kansarmste kinderen in Madagaskar een betere toekomst te bieden.

Begonnen als samenwerkingsverband met een lokale partner, vijf jaar later uitgegroeid tot een stichting die meerdere projecten en programma’s in Madagaskar ondersteunt.

Het is een verhaal van vrouwen en mannen in Ambositra, een klein stadje in Madagaskar, die hulp geven aan kinderen die dit nodig hebben. Een verhaal van twee vrouwen in Nederland die hun kwaliteiten en contacten gebruiken om fondsen te werven. En een vrouw die tussen beide landen heen en weer reist. Zo maken deze mensen hun droom waar om Malagasy kinderen te helpen met de steun vanuit Nederland.