Bijzonder in Arnhem

Bijzonder in Arnhem is een initiatief van ouders met een bijzonder kind. Door onze ervaring zijn we gewend om tot het uiterste te gaan in het regelen. Onze kennis zetten we graag in voor Bijzonder in Arnhem zodat jouw weg wat makkelijker wordt!

Een kind met een handicap, met een uitdaging, een bijzonder kind… Tja, hoe noem je dat eigenlijk… Als ouders van zo’n kind loop je niet alleen tegen de juiste omschrijving aan maar tegen nog veel meer dingen. Uiteraard is ook ons kind het leukste en liefste van de hele wereld, dat is voor ons niet anders dan voor andere ouders. Maar de uitdagingen waar we voor staan zijn groot, of het nu gaat over de zorg voor je kind, de combinatie zorg en werk of het sociale vangnet wat vaak klein wordt maar o zo nodig is.

Als ouder word je opeens losgelaten in de ‘wondere wereld’ van zorg, instanties en regelgeving, en vaak blijkt deze wereld een ondoordringbaar woud te zijn. Bijzonder in Arnhem richt zich op ouders van bijzondere kinderen en wil ze helpen de juiste weg te vinden, en tegelijkertijd een sociaal vangnet bieden van ouders in een soortgelijke situatie door het delen van kennis en ervaringen. Die kennis krijgen we van betrokken professionals, de ervaringen van bijzondere ouders die bijdragen aan Bijzonder in Arnhem. Dit alles delen we met elkaar. Online, op deze site, en offline tijdens onze bijeenkomsten voor ouders.

Initiatiefnemers en nauw betrokken bij de uitvoer van dit project zijn:
Anouk Meelhuysen, moeder van Stan (5) en Hugo (7) en Bianca Hierck, moeder van Noah (5).
We worden hierin ondersteund door een geweldig team van andere ervarings-ouders.
Zoals Petra, moeder van Niels (3) en Caroline, moeder van Signe (4).
En gelukkig mogen we ook rekenen op de steun van vele ouders, instanties en professionals.

Wil je meer weten over Bijzonder in Arnhem?