INNER WHEEL ARNHEM GELDRIA

Projecten

De leden van Inner Wheel Arnhem Geldria werven fondsen voor goede doelen door het organiseren diverse projecten zoals  filmavonden, kerstmarkten, uitgeven van kookboekjes, etc. Alles met het doel om degenen die het nodig hebben te helpen.

De hulp wordt echter niet alleen financieel geboden, ook immateriële hulp wordt daar waar nodig geboden.

Afgelopen jaren hebben wij met onze projecten diverse goede doelen kunnen steunen.

Kerstmarkt Schaarsbergen

Ieder jaar mogen wij weer onze prachtige zelfgemaakte producten verkopen op de Kerstmarkt van Schaarsbergen. Deze oergezellige markt met meer dan 50 kramen, leuke activiteiten en harmonieuze muziek is de populairste kerstmarkt in de regio Arnhem.
De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Inner wheel arnhem geldria

Sociale projecten

NL doet
Geprobeerd wordt om met de twee andere IW clubs in Arnhem elk jaar een gemeenschappelijk project te vinden waar de leden de handen uit de mouwen gaan steken.

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Voedselbank
In samenwerking met andere serviceclubs neemt Inner Wheel Arnhem met een twaalftal dames deel aan het inpakken bij de Voedselbank Arnhem.
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de klanten van de voedselbank van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: “Oog voor voedsel, hart voor mensen“. Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.