INNER WHEEL ARNHEM GELDRIA

Heerlijk en supermakkelijk recept: Truffelpasta met rucola en parmaham

De restaurants blijven voorlopig nog dicht… Onderstaand recept voor truffelpasta maakt bij mij thuis heel veel goed! Man en kids vinden het bijzonder restaurant-waardig maar wel klaar in een kwartier – supereasy! Ook ideaal om indruk op vrienden te maken J.

Voor 4 personen:

Zakje rucola
Pakje (ong 100 gr) parmaham, plakken in stukken gescheurd
1 sjalot fijngesnipperd
1 teen knoflook (geperst)
3/4 bekertje creme fraiche
1 potje truffeltapenade (of hoeveel je lekker vindt)
Geraspte pecorino of parmezaan (ong 50 gram)
Handje geroosterde pijnboompitten
1 pak spaghetti (of andere pasta)
Olijfolie, peper, zout

Zet water op voor de pasta en kook deze.

Doe ui en knoflook in een ander pannetje samen met de creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie en een heel klein scheutje water. Laat dit even inkoken zodat de smaken goed verdelen en voeg ook de truffeltapenade toe.

Giet de pasta af, en voeg deze samen met zout en peper toe aan de truffelsaus. Omdat wij thuis de smaak erg lekker vinden, doe ik er ook nog altijd een scheutje truffelolie bij.

Maak de borden op met rucola, de truffelpasta, pijnboompitjes, pecorino/parmezaan en de parmaham.

Lieve groet en eet smakelijk!

Jolanda van H