INNER WHEEL ARNHEM GELDRIA

Chowder met zoet aardappel

Ik ben gek op koken. Heerlijk thuis komen van het werk en dan lekker (met een wijntje) gaan kokkerellen. In het weekend neem ik wat meer tijd en kook ik meestal iets van Otto Lenghi, maar door de week wil ik graag afwisselend en gezond eten. Aangezien ik vlees steeds minder lekker vind probeer ik veel uit.

Dit recept is heel gemakkelijk en een explosie van smaken en (op de slagroom na) heel erg gezond. Je kan de Chorizo eruit laten als je vegetarisch wil eten.

Aangezien ik vaak hoor bij de Inner Wheel dat gezond eten, maar ook makkelijk klaar te maken, hoog in het vaandel staat wilde ik dit graag delen.


Chowder met zoete aardappel

Voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten

Ingredienten:

80 gr Chorizo
1 Bos lente-uitjes
2 zoete aardappels (a 250 gr)
400 gr voorgesneden ui, wortel en bleekselderij
220 gr sperziebonen
70 ml slagroom
80 gr naturel crackers (of kruidencrackers van LU)

Bereidingswijze:

Snijd de Chorizo in dunne plakjes, leg ze in een grote pan en laat ze op matig vuur krokant worden terwijl je de lente-uitjes schoonmaakt en fijnsnijdt.

Bewaar de groene ringetjes ter garnering. Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes die 2x zo groot zijn als de blokjes gemengde groente. Roer wanneer de plakjes Chorizo licht goudbruin zijn alle gesneden groenten erdoor. Zet het vuur laag en bak het geheel 10 minuten onder regelmatig roeren, of tot de groenten zacht zijn. Giet er 1 liter kokend water bij en laat 10 minuten pruttelen. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 cm, doe ze in de pan laat de soep nog 10 minuten pruttelen.

Roer de room erdoor, breng de soep op smaak en verdeel hem over 4 warme kommen. Strooi de groene lente-ui erover en maak af met een paar drupjes extra vierge olijfolie. Stamp de crackers fijn en strooi de kruimels vlak voor het eten over de soep.

Eet smakelijk,

Marjan