INNER WHEEL ARNHEM GELDRIA

Arretjes Cake

Hierbij een recept voor een cake die je niet hoeft te bakken.

Arretjenofcake of zoals men in Limburg zegt; Pletskeskoek, is een koude cake die in verschillende Nederlandse streken gegeten wordt. Het is een machtige chocoladecake gemaakt van voornamelijk cacao, boter, suiker en biscuitjes.

Oorspronkelijk is de arretjescake een recept uit een promotieboekje van de Nederlandsche Oliefabrieken (NOF) Calvé-Delft. Het (strip)figuurtje Arretje Nof werd als reclame gebruikt voor deze producten.

Voor deze cake heb je een rechthoekig bakblik nodig.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 200 gr basterd suiker
  • Zakje vanille suiker
  • 6 tot 7 eetlepels cacao
  • 200 gr boter
  • 200 gr biskwie

Klop de eieren en de suiker tot een schuimige massa.

Voeg de cacao toe. (bij klontjes even zeven) Smelt de boter en voeg toe

Breek de biskwie in stukjes (niet fijnmalen) en voeg toe

Goed doormengen en in een bakblik en laten stollen in de koelkast.

Tip: eerst aluminiumfolie of bakpapier in het bakblik doen

 Groetjes Saskia

 

 

Ook lekker met Maltesers